Bünyeların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin strüktürlmasına mezuniyet verilmektedir.
Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve dirim kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Tek kanatlı yangın kapıları alelumum 90 cm genişliğinde olup ivedili durumlarda hızlı bir çıkış sağlar. Çift kanatlı yangın kapıları ise daha geniş alanlarda kullanılmak üzere mutasavvertır ve çoğunlukla toplamda 180 cm genliğe ulaşabilir. Bu baplar, kargaşa alanlarda henüz fazla insanoğlunun aynı anda tahliye edilmesine olanak tanır.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar karınin yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine demetlı olarak Umumi olarak, 2023 seneı bakımından 30 metreden henüz faziletli olan işçilikyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.
Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt edici bir gayrı özelliği kilit + kol seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın yerinde 120 dakikaya denli dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin yaman ve yangını gayrı alanlardan en az 90 an ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada lüzumlu olan yangın merdiveni nüshası eleştiri bir faktördür.
Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi basıcı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Belirli bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın kapılarının insanların dışarıya çıkmasını esenlayana kadar dayanması çok önemlidir.
Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangın bapsı, ahenkli bakım gerektirir. Yangın kapkaloriın prezantabl olarak sınav edilmesi ve hizmetı dokumalması, bapnın yangına karşı dayanıklılığını ve çkırmızıışabilirliğini korur.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapılarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, yerinde malzemelerden gestaltlması gerekir. Göstermelik yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en salim bapların binanın kuruluşsına şayeste çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğmeselememiştir.
Örneğin, Yangın kapısı yangın merdiveni kapılarının makul bir alev dayanımı süresine sahip olması veya yangın sırasında duman geçişini engellemesi gibi standartlara munis olmaları gerekmektedir.
Işyar servis merdivenlerinin koskocamanliği en az 65 cm olmalıdır. Yüce katlı binalarda yangın merdiveni yaygınliği en az 90 cm, kaçış yolu oylumluliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı çokliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Elektrikler kesik olduğunda bile geceleri parlayan bir binada olan bu ovalar mühlik durumların yöntem göstericisidir.
Comments on “Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın çıkış kapısı”